Πίσω Στην Αρχή

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Πάντοτε είναι ώρα για να κάνει κανείς το καλό!

Εδώ μιλάμε!

Turn off/on Sound Smileys History FAQ Kide Chat
Explorer: Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!hugesmilebigsmile
Explorer: goodjob hat
faith: Και αγωνιζόμαστε για το καλύτερο!hat
faith: Καλημέρα σε όλους! Γνωρίζουμε ότι η σελίδα μας έχει μείνει αργή τελευταία όμως είμαστε πάντα εδώ και αγωνιζόμ
Explorer: Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!geia Ο Θεός να σας ευλογεί όλους.
faith: Καλή Χρονιά σε όλους!!!Χρόνια πολλά και ευλογημένα με υγεία και ευτυχία!
faith: Το φθινόπωρο ήρθε, τα σχολεία άνοιξαν, καλή δύναμη σε μικρούς και μεγάλους. goodjob
faith: Καλησπέρα...φίλοι μου καιρός για καλοκαιρινές αποδράσεις fire
faith: Καλημέρα στο τρενάκι και σε όλους τους φίλους του! Καλή δύναμη και συνέχεια σε όλους!
faith: caferead Καλησπέρα τρενάκι!
faith: Καλώς ορίζουμε κάθε φίλο και επισκέπτη της σελίδας μας. hat
faith: Καλημέρα στους φίλους και επισκέπτες!coffeesmiley
Sunshine: Ωραιο δειχνει faith!!
faith: Αγαπητοί φίλοι και επισκέπτες της σελίδας μας, ευχόμαστε μία καλή και ευλογημένη μέρα σε όλους.coffeesmiley
faith: Καλημέρα σε όλους! coffeesmiley2
faith: Δεν έχω τελειώσει ακόμη βέβαια θέλει γραφικά κτλ...
faith: Γεια σου sunshine;) Τα έβαλα...
faith: Μπράβο!!! Καλώς ήρθες clap
antonis: Επιτέλους τα κατάφερα
antonis: :) Halloooooo για σας
faith: hat
Sunshine: Καλησπερα! Με 14° C νομιζω πως το παρατσουκλι μου ειναι πιο επικαιρο απο ποτε!!
faith: Σάββατο σήμερα 23 Ιανουαρίου μία όμορφη και ευλογημένη μέρα σε όλους!
pcarts7: coffeesmiley Χιονισμένη Δευτέρα!
pcarts7: Καλημέρα σε όλους, το τρενάκι μέρα με τη μέρα μεγαλώνει με τα βαγονάκια του να γεμίζουν με διάφορα αγαθά.
pcarts7: Ωραία το έλαβα...θα ανεβάσω τώρα τις προτάσεις για να το βάλουμε...
pcarts7: coffeesmiley Hi!
Sunshine: hismiley
pcarts7: caferead Καλημέρα τρενάκι!
pcarts7: morningsmley καληνυχτα τρενακι!
Explorer: hismiley σε όλη την παρέα.
pcarts7: Ήρθε κι άλλος στην παρέα...hat ο άγνωστος Χ και απαραίτητος παράγοντας για την λειτουργία μας...
Sunshine: οκ
pcarts7: Το φτιάχνω...
Sunshine: Δε μου δειχνει κατι τετοιο
pcarts7: Κοίτα δεξιά στο προφίλ σου ήρθε το μήνυμα μου...

Powered by Kide Shoutbox


Mono eggegramenoi xristes mporoun na grapsoun.

Επισκέπτες από 15.2.2016

404998
ΣήμεραΣήμερα76
ΕχτέςΕχτές122
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα509
Αυτόν τον μήναΑυτόν τον μήνα4634
Όλες τις μέρεςΌλες τις μέρες404998

Πριν την αναβάθμιση της σελίδας

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Είναι κάποιες φράσεις που ακολουθούν τον άνθρωπο σ’ όλη του τη ζωή. Διατηρούνται εκεί για χρόνια στα ενδόμυχα της ψυχής του και βγαίνουν στην επιφάνεια τη στιγμή της ανάγκης. Είναι αξιοπερίεργο πως όσο περνά ο καιρός αντί να αποδυναμώνονται ενισχύονται και ακούγονται ακόμη πιο καθαρά και πιο δυνατά.

 

Η δύναμη των λόγων είναι μεγάλη αφού μπορούν να κατευθύνουν μια ζωή και να επηρεάσουν καταλυτικά έναν χαρακτήρα. Στην αποτυχία ή στο φόβο, σε κάθε δυσκολία ενός ανθρώπου, τα λόγια του περιβάλλοντος του έχουν τη δύναμη να ριζώσουν για καλά μέσα στην καρδιά και να απλώσουν ρίζες. Η σπασμένη και ταλαιπωρημένη καρδιά είναι εύκολο να δεχθεί κάθε λόγο, είτε καλό είτε κακό. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο λόγος είναι κακός; Τότε γίνεται ένα φορτίο που σπρώχνει πιο κάτω την ήδη βαλτωμένη καρδιά. Ο άνθρωπος που απότυχε γνωρίζει τι έχει κάνει, αντιλαμβάνεται τις συνέπειες και βρίσκεται σε μια φάση σκιάς και απογοήτευσης. Η ανάγκη που υπάρχει είναι εκείνη της υποστήριξης και της κατανόησης. Της επιβεβαίωσης και της σιγουριάς. Αν όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, όταν ήταν παιδί, στα λάθη του άκουγε εκφράσεις όπως : «Τι ανόητος που είσαι; Πάλι λάθος έκανες! Μα καλά από πού πήρες εσύ και βγήκες έτσι;» και άλλα πολλά παρόμοια, τότε όλα αυτά βρίσκουν ευκαιρία και απλώνονται και πάλι. Λες και τρέφονται από τις εκάστοτε περιπτώσεις και βγαίνουν δυνατά και έντονα για να κάνουν ζημιά. Να ρημάξουν, να καταστρέψουν και να σιγουρέψουν πως θα ρίξουν τέλεια για άλλη μια φορά τον πικρό δηλητήριο τους. Ένα δηλητήριο που αποδυναμώνει κάθε ρίζα καλού λόγου και παρηγοριάς και που μαραίνει κάθε ελπίδα.  Αν αυτά είναι αλήθεια και τα έχετε δει στη ζωή σας, είτε στον εαυτό σας, είτε στον διπλανό σας τότε προσέξτε!

Είναι η ώρα να αλλάξετε την πορεία μιας άσχημης κληρονομιάς. Γιατί περί κληρονομιάς πρόκειται. Κληρονομούμε τις συνήθειες, τα λόγια και τις καταστάσεις πολλές φορές των προγόνων μας. Δεν φταίμε εμείς για αυτή την κληρονομιά, μόλις όμως αντιληφθούμε πως πρόκειται περί κακής κληρονομιάς έχουμε την δύναμη να την σταματήσουμε σε μας. Ας μην διαιωνίζουμε το κακό και στα παιδιά μας. Αν ένιωσες απόρριψη σαν παιδί αγαπητέ γονιέ σταμάτα την στον εαυτό σου. Δείξε στο παιδί σου αποδοχή. Αν άκουγες λόγια και εκφράσεις σαν τις παραπάνω άλλαξε τις ράγες. Εκτροχίασε αυτό το τρένο που κουβαλά την κακή ιστορία σου. Κάνε την γκρίνια που άκουγες μικρός τώρα να μην υπάρχει πια στη ζωή σου. Χαμογέλα και κάνε τους ανθρώπους σου πιο σημαντικούς από τα προβλήματα. Σταμάτα την δύναμη του παρελθόντος σε σένα και ξεκίνα μια νέα κληρονομιά για τα παιδιά σου,  για την οικογένειά σου.  Δεν φταις εσύ για τους κακούς λόγους που ρίζωσαν κάποτε στην καρδιά σου, ούτε για τα λόγια που ακούγονται μέσα σου ακόμη και σήμερα.

 

 Όταν κάποιος πεθαίνει οι άνθρωποι που τον κληρονομούν καλούνται να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς. Αν είναι καλή την αποδέχονται, αν είναι κακή την απορρίπτουν. Έχουν δικαίωμα να απορρίψουν μια κακή κληρονομιά. Και εσύ το ίδιο, απέρριψε αυτήν την κακή κληρονομιά και ξεκίνα μέσα στην καρδιά των παιδιών σου μία καινούργια, καθαρή, λαμπρή, όμορφη γεμάτη υποσχέσεις. Και τι πιο λαμπρή υπόσχεση όταν ξέρεις αγαπητέ γονιέ πως σε κάθε στιγμή δυσκολίας το παιδί σου θα έχει τους καλούς λόγους που θα του έχεις φυτέψει εσύ να φέρνουν βοήθεια και δύναμη.

 

 Σ’ αυτό το σημείο είναι ώρα για μία σημαντική υπενθύμιση. Πρέπει να θυμόμαστε πως ότι βλέπουμε στα παιδιά μας το έχουν κληρονομήσει από μας. Αν ένα παιδί του αρέσει το πολύ φαγητό ας σκεφτούμε τον εαυτό μας. Αν βαριέται το διάβασμα και προτιμά το παιχνίδι ας σκεφτούμε τον εαυτό μας. Αν δεν είναι κοινωνικό ας σκεφτούμε… Ας σκεφτούμε πριν αρχίσουμε να του χρεώνουμε το βάρος του χαρακτήρα του. Εάν αγαπητέ γονιέ σκεφτείς πριν ξεσπάσεις από θυμό τότε θα βρεις κάποιον τρόπο να βάλεις ένα πασαλάκι και να ισιώσεις το μικρό δεντράκι που πάει να στραβώσει. Μην το σπάσεις μην το χαράξεις αλλά βάλε δίπλα του τον εαυτό σου, τα λόγια σου, το ενδιαφέρον σου που θα στηρίξουν και θα ισιώσουν το στραβό. Εξάλλου αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Δεν είναι να επιβληθείς χωρίς αιτία ούτε να δείξεις ποιος έχει το πάνω χέρι. Σκέψου το.

Login Form

Cookies

Copyright © 2024 www.totrenakitisxaras.gr Rights Reserved.